U Općini Kalinovac otvoren dječji vrtić i sportska dvorana

Slika /slike/Priopcenja/3a588bc3-1017-42db-bd29-896999497f1b.JPG
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u utorak, 20. rujna 2022. godine, u nazočnosti saborskog zastupnika i načelnika Općine Kalinovac Darka Sobote i župana koprivničko-križevačkog Darka Korena te mnogih drugih uvaženih gostiju sudjelovala na otvorenju Dječjeg vrtića Kalinovac sufinanciranog sredstvima Programa ruralnog razvoja te na otvorenju školsko-sportske dvorane u Općini Kalinovac.

Zahvaljujući potpori iz Programa ruralnog razvoja u vrijednosti 7 milijuna kuna izgrađen je i opremljen novi dječji vrtić površine 453 metara kvadratnih, a u okviru projekta uređene su i zelene površine, vanjsko igralište i osigurana parkirna mjesta. Riječ je o sedmoj takvoj investiciji u županiji iz Mjere 7 Programa ruralnog razvoja, za koje je ugovoreno 43 milijuna kuna potpore.

Više od 200 vrtića ukupne vrijednosti ulaganja milijardu kuna iz Programa ruralnog razvoja diljem Hrvatske doprinijeli su stvaranju povoljnijih uvjeta za mlade obitelji koje planiraju svoju budućnost u ruralnim područjima, kao što će i ovaj dječji vrtić, kapaciteta za 54-ero djece, doprinijeti razvoju Općine Kalinovac, kazala je ministrica Vučković tijekom otvorenja vrtića te naglasila kako ova Vlada sustavno radi na unaprjeđenju komunalne i društveno-kulturne infrastrukture u ruralnim područjima kako bi ona postala atraktivna i poželjna mjesta za život i rad.

Ministrica Vučković je tijekom radnog posjeta Općini sudjelovala i na otvorenju više od 20 milijuna kuna vrijedne školsko-sportske dvorane OŠ Ivan Lacković Croata, zajedničkog projekta Općine Kalinovac i  Koprivničko – križevačke županije, pohvalivši suradnju jedinica lokalne i regionalne samouprave i njihov doprinos unaprjeđenju društvene infrastrukture hrvatskog sela. Naime, riječ je o realizaciji četvrte od pet školskih sportskih dvorana na području županije, investicije vrijedne ukupno 80 milijuna kuna.

Do danas je iz Programa ruralnog razvoja na području ove županije isplaćeno 635,6 milijuna kuna od gotovo 799 milijuna kuna odobrene potpore, pri čemu je u Općini Kalinovac ugovoreno 19,8 milijuna kuna i isplaćeno gotovo 18 milijuna kuna. Na području cijele županije u okviru Mjere 7 za temeljne usluge i obnovu sela ugovorena je potpora u vrijednosti 156 milijuna kuna i isplaćeno gotovo 106 milijuna kuna za različite projekte koji uključuju, uz 7 ulaganja u dječje vrtiće, i 5 ulaganja u sektor vodoopskrbe i odvodnje te 15 ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta, uz brojne druge.
 

Pisane vijesti