Povlačenje s tržišta Republike Hrvatske sredstava za zaštitu bilja na osnovi aktivne tvari famoksadon

Slika /slike/Priopcenja/2021_9_21_prr.jpg
Ministarstvo poljoprivrede obavještava da se s tržišta Republike Hrvatske povlači:
  • 1 sredstvo za zaštitu bilja na osnovi aktivne tvari famoksadon
Provedbenom uredbom Komisije (EU) 2021/1379 o neproduljenju odobrenja aktivne tvari famoksadon, koja je stupila na snagu 9. rujna 2021. godine, propisano je da države članice moraju ukinuti registracije sredstvima za zaštitu bilja koja sadržavaju aktivnu tvar famoksadon.

Sredstvu za zaštitu bilja, na osnovi aktivne tvar famoksadon, koja se na tržištu Republike Hrvatske nalazi pod trgovačkim nazivom EQUATION PRO, temeljem navedene Uredbe, ukida se registracije za stavljanje na tržište Republike Hrvatske s datumom 16. ožujka 2022.

Sukladno rješenjima o ukidanju registracija, na tržištu Republike Hrvatske bit će dozvoljena prodaja, distribucija i primjena postojećih zaliha sredstva za zaštitu bilja EQUATION PRO do 16. lipnja 2022., a zbrinjavanje, skladištenje i primjena postojećih zaliha sredstva za zaštitu bilja do 16. rujna 2022. (Tablica 1.)
 
Naziv SZB Aktivne Tvari Klasa Vlasnik Registracije
EQUATION PRO cimoksanil, famoksadon UP/I-320-20/02-01/187 Corteva Agriscience Croatia d.o.o.

Tablica 1. Popis sredstava za zaštitu bilja kojima se ukida registracija

Navedenu Provedbenu uredbe možete pronaći na Fitosanitarnom portalu pod nazivom Propisi - klikom na Sredstva za zaštitu bilja – drugim klikom na Sredstva za zaštitu bilja ili na linku: http://fisportal.mps.hr/hr/sve/propisi/
 

Pisane vijesti