OPG-ima s potpomognutih područja dodatnih 4 milijuna kuna

Slika /slike/Priopcenja/2020_07_16_manjine.jpg
Radi velikog interesa prijavitelja na Natječaj za financiranje projekata u 2020. godini prema Programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture, ruralnog razvoja, poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina izvještavamo da je Ministarstvo poljoprivrede objavilo Izmjene Natječaja za financiranje projekata u 2020. godini prema Programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture ruralnog razvoja, poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina kojima je povećana ukupna vrijednost Natječaja sa 14 milijuna kuna na 18 milijuna kuna što će rezultirati ugovaranjem dodatnih 66 korisnika čija se obiteljska poljoprivredna gospodarstva nalaze na područjima jedinica lokalne samouprave koje su prema vrijednosti indeksa razvijenosti svrstane u prvu i drugu skupinu razvijenosti.

Navedenim sredstvima Ministarstvo poljoprivrede pomaže malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i zaradu dovoljno prihoda za dostojanstven život za ostanak na ruralnom području.

Ovim sredstvima Ministarstvo poljoprivrede pridonosi i smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području i socio-ekonomskom osnaživanju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Pisane vijesti