Započeli radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića u Velikom Trojstvu

Slika /slike/Priopcenja/01-228.jpg
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković otvorila je danas radove na izgradnji dječjeg vrtića u Velikom Trojstvu, investicije vrijedne 9,3 milijuna kuna. 

Izgradnja vrtića sufinancirana je iz Programa ruralnog razvoja kroz Mjeru 7 „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“ sa potporom od 7,25 milijuna kuna.
Projektom će se rekonstruirati postojeća školska zgrada, izgraditi nova zgrada vrtića kapaciteta za više od 50 djece, izgradit će se dodatne učionice s pomoćnim prostorijama i opremom.
 
Ukupno 200 dječjih vrtića gradit će se ili obnavljati u Hrvatskoj sredstvima ovog Programa. Izgradnja i rekonstrukcija vrtića provodi se u naseljima do 5.000 stanovnika, a financijska potpora iznosi od 80 do 100% investicije i izravno je ovisna o razvrstavanju općina i gradova prema stupnju razvijenosti, odnosno između 15.000 i 1.000.000 eura po projektu.
 
„Dječji vrtić u Velikom Trojstvu jedan je od 11 vrtića na području Bjelovarsko-bilogorske županije čiju izgradnju financiramo EU sredstvima. Ulažemo u ruralne krajeve kako bi unaprijedili životne i radne uvjete, te osigurali kvalitetnu komunalnu i društvenu infrastrukturu za bolji život lokalnog stanovništva.“,

izjavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.
 

 

Pisane vijesti