Započela izgradnja dječjeg vrtića u Brelima financirana iz Programa ruralnog razvoja

  • Slika /slike/Priopcenja/IMG-0c20076dc79f00101b8c7662d1530349-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministrica Marija Vučković otvorila je početak radova na izgradnji dječjeg vrtića „Anđeo čuvar“ u Brelima. Ovaj projekt izgradnje i opremanja dječjeg vrtića vrijedan je 6,6 milijuna kuna, a čak  5,6 milijuna kuna odobreno je iz Programa ruralnog razvoja kroz operaciju Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Na području Splitsko-dalmatinske županije uloženo je gotovo 84 milijuna kuna u 17 projekata dogradnje ili izgradnje dječjih vrtića.
„Jedan od ključnih prioriteta ove Vlade je da zadrži obitelji i mladost u Hrvatskoj, u svim dijelovima Hrvatske, na način da stvori sve preduvjete za kvalitetan, siguran i ugodan život. Polaganje kamena temeljca za izgradnju novog objekta, pogotovo još jednog objekta namijenjenog za odgoj i obrazovanje najmlađih,  dokazuje koliko se toga može zajedničkim koordiniranim radom lokalne zajednice i državnih tijela.  Zahvaljujući ovom „Anđelu čuvaru“ podići će se kvaliteta života i u Općini Brela te stvoriti bolji uvjeti za život brojnim mladim obiteljima.“ – istaknula je ministrica Vučković u Brelima.
 
Iz iste mjere 7 u Općini Brela odobreno je sufinanciranje projekta Izrada Strategije turističkog razvoja Općine Brela za razdoblje 2019.-2023., dok je općenito su na području Splitsko – dalmatinske županije iz mjere 7 ugovoreno 76 projekata vrijedna više od 184 milijuna kuna, pri čemu se 17 projekata vrijednih gotovo 84 milijuna kuna odnose na ulaganja u dječje vrtiće. U posljednje tri godine Općina Brela je iz Programa ruralnog razvoja ugovorila 7 projekata ukupne vrijednosti gotovo 6,8 milijuna kuna, uz mjere izravnih i tržišnih potpora dodatne ukupne vrijednosti od gotovo 6,9 milijuna kuna za 12 projekata. Na razini Splitsko-dalmatinske županije kroz Program ruralnog razvoja uloženo je 556 milijuna kuna u 11.552 projekata, a putem mjera izravnih i tržišnih potpora još 769 milijuna kuna u 17.880 projekata.

Pisane vijesti