Započela izgradnja Centra za istraživanje i razvoj u mljekarstvu

  • Slika /slike/Priopcenja/01-240 (29).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković svečano je danas, 27. kolovoza 2019. godine, otvorila početak radova na izgradnji Centra za istraživanje i razvoj u mljekarstvu u Virovitici. Izgradnja Centra, vrijednog  36,6 milijuna kuna, dio je Razvojnog Sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema, a njegovim otvaranjem stvorit će se uvjeti za bolje pozicioniranje mliječne industrije na tržištu. 

Zbog niza problema s kojima se susreću proizvođači mlijeka i mliječnih proizvoda, osnovana je potporna institucija koja će razvijati nove metode proizvodnje i kvalitetniji proizvodi koji mogu konkurirati u sektoru mljekarstva. Centar se gradi na 1500 četvornih metara, a nudit će usluge za istraživanje i razvoj novih proizvoda na bazi mlijeka, zatim usluga probne proizvodnje novih proizvoda od mlijeka prema zahtjevu poduzetnika iz mljekarskog sektora, kao i usluge laboratorijskih istraživanja. Centar će omogućiti edukacije i stručne treninge obrtnika i poljoprivrednih proizvođača.

„Centar će omogućiti objedinjavanje proizvođača mlijeka, posebno malih i srednjih poduzetnika s područja Virovitičko-podravske županije kao i šireg područja Slavonije, Baranje i Srijema, a proizvođačima će se pružiti mogućnost proizvodnje mliječnih proizvoda u tehničko-tehnološkom proizvodnom pogonu.“,

izjavila je ministrica Vučković danas u Virovitici.

U Centru će se provoditi cijeli niz poslovnih aktivnosti usmjerenih na povećanje konkurentnosti mljekarske industrije kao što su stjecanje novih znanja i usvajanje novih kompetencija primjenom suvremenih tehnologija, stvaranje boljih uvjeta rada te jačanje ukupne konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika što će rezultirati uvođenjem novih i inovativnih proizvoda, povećanjem ukupne zaposlenosti i većim gospodarskim razvojem.


Pisane vijesti