Vučković: Što prije pomoći poljoprivrednicima

Slika /slike/Priopcenja/Vučković press.jpg

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković izjavila je u Varaždinu da se i ovog vikenda radi na tome kako što prije pomoći poljoprivrednim proizvođačima koji su pretrpjeli štete zbog velikih poplava koje su pogodile dijelove Hrvatske.

„Naravno da ćemo reagirati. Svih ovih godina ističemo koje su one redovne mjere koje imamo, dakle prevencija, osiguranje, investicijske mjere za obnovu gospodarstava iz naših fondova poduprte nacionalnim sredstvima, no itekako smo svjesni da je potrebno još, zato smo i uveli dodatne potpore kao reakciju uslijed elementarnih nepogoda”, istaknula je ministrica.

Kazala je i kako vjeruje da su proizvođači primijetili i taj dodatan napor, a na primjedbu novinara da se na obeštećenja prilično dugo čeka, ministrica je odgovorila da su i u Ministarstvu i Vladi svjesni da je potrebna brža pomoć.

Važno da poljoprivrednici nastave svoju vrijednu djelatnost

„Sada razmišljamo kako ipak još unaprijediti model da bi barem dio te pomoći bilo moguće isplatiti ranije. I ovaj vikend se radi upravo na tome. Pozivam sve poljoprivrednike da u suradnji s lokalnim i županijskim povjerenstvima popišu i prijave sve svoje štete. Nastojat ćemo poljoprivrednike poduprijeti što prije, bitno nam je da nastave svoju najvrjedniju poljoprivrednu djelatnost”, poručila je Vučković.

Ministrica je iz Varaždina uputila zahvalu svima onima koji su spriječili ljudske žrtve tijekom nezapamćenih poplava u brojnim dijelovima Hrvatske.

„Uvijek je jedino nenadoknadivo ljudski život i sustavi Civilne zaštite, Hrvatska vojska i policija, Hrvatska gorska služba spašavanja, komunalna društva, Hrvatske vode, jedinice lokalne samouprave i područne jedinice samouprave zavrijedile su da se istakne njihova uloga i koliko nam pomažu da posljedice ovakvih nepogoda budu što manje”, istaknula je ministrica Vučković.

Izvor: Vlada / Hina

Pisane vijesti