Uspostava govornog automata za Upit u stanje raspoloživih količina Plavog dizela za korisnike ePI

Slika /slike/Priopcenja/ePI2.jpg
Elektronska poljoprivredna iskaznica - ePI koristi se na isti način kao i GPR kartica plavog dizela, osim mogućnosti provođenja glasovne autorizacije u slučaju nemogućnosti elektronske provjere stanja raspoložive količine plavog dizela. Ukoliko korisnik posjeduje važeću GPR karticu, te ima važeću kvotu, može ju i dalje koristiti na EFT POS mreži Plavog dizela do deaktivacije.

Kada se korisniku aktivira ePI uz već postojeću GPR karticu, GPR kartica će biti aktivna još 30 dana od dana aktiviranja ePI te će se nakon toga automatizmom deaktivirati u sustavu.

Kako bi korisnici plavog dizela bili u mogućnosti koristiti ePI za kupovinu plavog dizela i u slučaju kad nije moguć upit u stanje raspoloživih količina elektronskim putem FINA je uspostavila mogućnost provjere raspoložive količine Plavog dizela putem govornog automata broj 01/612-8877 od 0-24 h.
 
Podatak koji je potreban za korištenje govornog automata je broj poljoprivredne iskaznice (ePI) koji se nalazi se pod brojem 5. na ePI.



Više informacija o korištenju ePI u sustavu plavog dizela možete pronaći na linku: https://www.fina.hr/poljoprivredna-iskaznica

Pisane vijesti