U Gospodarskom centru u Osijeku otvoren je tradicionalni 27. Jesenski sajam

  • Slika /slike/Priopcenja/Majdak_Osijek_naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U Gospodarskom centru u Osijeku otvoren je tradicionalni 27. Jesenski sajam. Uz brojne posjetitelje, prigodnom svečanom otvaranju Sajma nazočili su izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i saborska zastupnica Nataša Tramišak, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Tugomir Majdak, državna tajnica u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Sanja Bošnjak, državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU Domagoj Mikulić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera prof. dr. sc. Vlado Guberac i drugi uzvanici.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva tradicionalni je pokrovitelj Jesenskog sajma, u sklopu kojeg izlaže velik broj OPG-ova, kao i tvrtke koje nude poljoprivrednicima modernu mehanizaciju ili sudjeluju u proizvodnji hrane. Izaslanik predsjednika Vlade i državni tajnik Tugomir Majdak istaknuo je kako se Jesenski sajam danas se održava u novoj, modernoj zgradi Gospodarskog centra, što pokazuje napredak Hrvatske, čiji se razvoj u posljednjih 8 godina ogleda u podatku kako ćemo već ove godine dostići 78% prosjeka razvijenosti EU BDP per capita. Također je naglasio da je ovo jedan od projekata definiranih politikom Vlade koja će i dalje raditi na razvoju ove regije kroz Razvojni sporazum Slavonija, Baranja, Srijem, ali i kroz druge nacionalne i EU projekte koji se realiziraju preko državnih institucija uz pomoć regionalne i lokalne samouprave u sklopu ove hrvatske regije.

- Gospodarski centar neprestano pokazuje svoju uspješnost i opravdava svrhu izgradnje, a Jesenski sajam jedna je od tradicionalnih manifestacija koja iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja s čitavog istoka Hrvatske. Čestitam izlagačima, našim gospodarstvenicima i poduzetnicima, čije poslovne aktivnosti značajno unaprjeđuju život na istoku Hrvatske - rekao je zamjenik župana OBŽ Josip Miletić.

Izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i saborska zastupnica Nataša Tramišak istaknula je kako je interes izlagača zaista velik te da ih je više nego svih prijašnjih godina. - To nam zaista govori ne samo o agilnosti i vitalnosti gospodarstva Osječko - baranjske županije, gdje je sve veći broj i malih poduzetnika i obrtnika, već i o atraktivnosti Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije. U prilog tomu svjedoče i brojke u 2023. godini, u kojoj smo u Osječko-baranjskoj županiji imali više od 6600 poduzetnika, odnosno više od 6500 obrtnika. Ti podatci daju snažan impuls svima nama koji smo kreirali i ovaj prostor i javne politike da se nastavi s razvojem novih sadržaja Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije. Osijek i Osječko-baranjska županija itekako imaju što ponuditi, obilje autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, ali naravno i graditeljstva i svega onoga što zapravo vuče i veže naše gospodarstvo - kazala je Tramišak, koja je otvorila 27. Jesenski sajam

Direktorica Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije, Ivana Rešetar, naglasila je ovo najveći sajam do sada po broju izlagača te da posjetitelje očekuju domaći autohtoni proizvodi iz područja poljoprivrede, hrane, stanovanja, graditeljstva i sličnih sektora, te da su okupljeni izlagači ne samo iz Osječko-baranjske županije, već i iz ostatka Hrvatske. Također, istaknula je da su i ove godine na sajmu prisutne izložbe ženskog i braniteljskog poduzetništva, kao i izlagači iz inozemstva.

Jesenski sajam održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te Ministarstva gospodarstva. Bogata sajamska ponuda obuhvaća poljoprivredu, prehranu, graditeljstvo, stanovanje, zdravlje i ekologiju, s ciljem podizanja regionalne konkurentnosti i održivog razvoja.

Pisane vijesti