Prijave otvorene: Prerađivačima 6,6 milijuna eura zbog povećanja cijena energenata

Slika /slike/Priopcenja/2020_03_18infoKk.jpg
U ponedjeljak, 29. svibnja 2023. godine, otvorene su prijave na više od 6,6 milijuna eura vrijednu mjeru potpore za dodatne troškove nastale zbog iznimno velikih povećanja cijena energenata izuzev prirodnog plina i električne energije, jedne od dviju mjera definiranih Programom državne potpore za kompenzaciju rasta cijene energenata u sektorima prerade poljoprivrednih proizvoda, ukupne vrijednosti 26,5 milijuna eura.  

Putem ovog Programa Vlada RH i Ministarstvo poljoprivrede će pružiti potporu subjektima koji djeluju u sektoru prerade poljoprivrednih proizvoda kako bi se ublažila iznimno velika povećanja cijena energenata koji sudjeluju s visokim udjelom u troškovima njihovog poslovanja, zbog kojih su neki od subjekata u preradi poljoprivrednih proizvoda dovedeni u situaciju manjka likvidnosti i generiranja gubitaka. Prihvatljivi korisnici su poduzeća svih veličina koja prerađuju meso, mlijeko, voće i povrće ili proizvode ulja i masti, mlinske proizvode te šećer. Zahtjeve je moguće podnijeti od 29. svibnja do 20. lipnja 2023. godine.

Pravilnik je dostupan na poveznici, a svi obrasci potrebni za podnošenje Zahtjeva objavljeni su na stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na poveznici.

Pisane vijesti