Poljoprivrednicima na Banovini 22 nova ugovora vrijedna 8,1 milijun kuna

Slika /slike/Priopcenja/295414599_460893479381848_1980187731112657403_n.jpg
Poljoprivrednicima s područja Sisačko-moslavačke županije dodijeljena su u petak 22 nova ugovora iz mjere Programa ruralnog razvoja, ukupno vrijedna 8,1 milijun kuna.

Ugovore je poljoprivrednicima uručila ministrica poljoprivrede Marija Vučković, koja je rekla kako im se takvim mjerama pomaže u obnovi, a potom i poticanju razvoja i ostvarivanju njihovih težnji. 

"Danas smo donijeli 22 nove odluke za područje Sisačko-moslavačke županije. Uglavnom je riječ o obnovi potresom razorenih gospodarstava, ali se nismo zadržali samo na tome, nego smo dodijelili i neke ugovore koji se odnose na preuzimanje gospodarstava od strane mladih, odnosno podupiranje inicijative mladih poljoprivrednika, te dva veća projekta iz mjere 4, koji se odnose na trajne nasade i stočarstvo. Od toga su četiri ugovora iz mjere 6 u vrijednosti od milijun kuna potpore, za dva veća ugovore iz mjere 4 vrijednost je četiri milijuna kuna, a preostali se iznos odnosi na obnovu proizvodnog i poljoprivrednog potencijala iz mjere 5 ruralnog razvoja", rekla je Vučković.

Za tu su mjeru, kako je nastavila, objavljena tri natječaja na potresom pogođenom području. Na prva dva natječaja su ugovorena 102 projekta u vrijednosti više od 26 milijuna kuna, a za treći je prispjelo osjetno više zahtjeva s većim vrijednostima, a iz te mjere dosad su ugovorena 33 projekta. 

Ministarstvo poljoprivrede na području SMŽ uložilo 1,3 milijarde kuna

Na novim ugovorima zahvalio je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, koji je napomenuo kako je prije uručenja održan radni sastanak s ministricom Vučković, državnim tajnikom Tugomirom Majdakom i njihovim suradnicima na kojem je dogovoren višegodišnji program asfaltiranja lokalnih cesta do stočnih farmi, kako bi bile dostupne u svim vremenskim uvjetima.

Novu mjeru iz Programa ruralnog razvoja, zajmove i jamstva, uz veća vlastita ulaganja za ostvarenje svojih investicijskih projekata, koriste 92 poljoprivrednika iz Sisačko-moslavačke županije. Ukupna ulaganja Ministarstva poljoprivrede na području SMŽ do sada iznose 1,3 milijarde kuna. 

Izvor: Vlada / Hina

Pisane vijesti