Poljoprivrednici razvijaju ruralni turizam - ministrica na panelu Dani hrvatskog turizma

  • Slika /slike/Priopcenja/01-286 (3).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je povodom Dana hrvatskog turizma sudjelovala na okruglom stolu „Panel s Vladom“ na kojem je predstavila mogućnosti razvoja ruralnog turizma, kako spojiti poljoprivredu s turizmom te na koji način Ministarstvo poljoprivrede potiče i ulaže u razvoj te vrste turizma. 

Mjerama Programa ruralnog razvoja Ministarstvo poljoprivrede ne razvija samo poljoprivredu već potiče i razvoj dodatnih djelatnosti u ruralnim područjima koje povećavaju zaposlenost i dohodak poljoprivrednih gospodarstava i članova njihovih obitelji.
Zahvaljujući bespovratnim europskim sredstvima u slavonskim županijama razvija se i turizam, a najveći interes vlada za ulaganja u projekte u okviru poljoprivrednih gospodarstava, kao što su: kušaonice, odmarališta, apartmani, ruralne kuće za odmor, kleti, izletišta, turističke usluge vezane za sportsko-rekreativni, biciklistički, zdravstveni, edukativni te ostale posebne oblike turizma u ruralnim krajevima.
 
Slavonija i ostali kontinentalni dijelovi Hrvatske imaju veliki potencijal postati prepoznatljiva turistička regija i u tome imaju našu apsolutnu podršku. Ministarstvo poljoprivrede je do sada za poticanje i razvoj ruralnog turizma ugovorilo 630 projekata vrijednih 278 milijuna kuna, od čega se 397 projekata odnosi na kontinentalnu Hrvatsku, odnosno 164 projekata provode se na području pet slavonskih županija. Vlada Republike Hrvatske je od početka usmjerena na ravnomjeran gospodarski razvoj svih krajeva Hrvatske, a uz hrvatsku poljoprivredu i naše nadaleko poznato gostoprimstvo, uvjerena sam da je pred hrvatskim kontinentalnim turizmom svijetla budućnost“,

poručila je ministrica Marija Vučković iz Osijeka.
 
Tradicionalni susret turističkih djelatnika i ove je godine okupio više od 1.000 sudionika te su dodijeljena priznanja i nagrade turističkim djelatnicima, destinacijama i turističkim proizvodima posebno zaslužnima za unapređenje turističke ponude u Hrvatskoj. Dani hrvatskog turizma održavaju se u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore od 2. do 4. listopada 2019. godine u Osijeku.
 
 

Pisane vijesti