Otvorena ribarska luka Pumpurela u Rabu

Slika /slike/Genericke/2019-ribarski-brod-2.jpg
U srijedu, 16. studenog 2022. godine, u Rabu je otvorena ribarska luka Pumpurela, projekt sufinanciran u iznosu većem od 19 milijuna kuna u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo.

Glavni cilj projekta rekonstrukcije ribarske luke Pumpurela bilo je cjelovito uređenje ribarske infrastrukture i unaprjeđenje ribarske djelatnosti. Rekonstruirana ribarska luka Pumpurela namijenjena je potrebama lokalnih ribara, pri čemu je gat duljine 140 metara i širine 9,5 metara opremljen LED rasvjetom i ormarićima za opskrbu plovila strujom i vodom, s mogućnošću priveza za dvadesetak ribarskih brodova, a ribarima je osigurana i manipulativna površina, spremnici za otpad, parkirališni prostor, punionica za električna vozila kao i električno vozilo nabavljeno u sklopu projekta.

Otvaranju je nazočio i ravnatelj Uprave ribarstva u Ministarstvu poljoprivrede Ante Mišura koji je tom prilikom još jednom istaknuo kako je ribarstvo strateška grana, vrlo važna ne samo gospodarski već i zbog činjenice da zadržava ljude na otocima, te je čestitao svima koji su sudjelovali i uspješno realizirali projekt važan za Rab.

Pisane vijesti