Otvorena 24. Zeljarijada u Vidovcu

Slika /slike/Priopcenja/308108573_502268968386532_4060335088619382354_n.jpg
Državni tajnik Tugomir Majdak je u subotu, 24. rujna 2022. godine, u nazočnosti saborske zastupnice Nadice Dreven Budinski, zamjenice župana Varaždinske županije Silvije Zagorec i načelnika Općine Vidovec Bruna Hranića sudjelovao na otvorenju 24. Zeljarijade u Vidovcu.
Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koja je s vremenom prerasla u značajno gospodarsko i turističko događanje u vidovečkom kraju. Tijekom tri dana manifestacije organizirani su brojni programi; Vidovečka špajza koja donosi Sajam starih zanata, Gospodarski sajam i Sajam zaštićenih poljoprivrednih proizvoda.

„Na razini Europske unije su, uz Varaždinsko zelje, zaštićena još 34 hrvatska proizvoda. Ova manifestacija doprinosi njihovoj promociji, kao i očuvanju tradicijskih vrijednosti ovoga kraja. Ministarstvo poljoprivrede podupire ovakve projekte, kao i udruživanje poljoprivrednika s ciljem povećanja proizvodnje“, izjavio je državni tajnik Tugomir Majdak.

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec naglasila je kako se nakon dvije godine pauze, zbog pandemije, ponovo ova manifestacija održava uživo; „Tijekom godina Zeljarijada je prerasla u manifestaciju koja ima međunarodni značaj. Varaždinska županija podupire ovu manifestaciju u kojoj se predstavljaju i kulturne i gospodarske djelatnosti, a ponajprije gastronomske. Vjerujem da će svi posjetitelji u Vidovcu imati priliku pronaći nešto za sebe i kušati najfiniju sarmu na svijetu“.

Pisane vijesti