Otvoren Kulturni centar Rovišće u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

  • Slika /slike/Priopcenja/Rovisce1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministrici Vučković dodijeljeno priznanje za osobit doprinos u razvoju Općine Rovišće
  

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u srijedu, 21. travnja 2021. godine, u nazočnosti saborskih zastupnika Mire Totgergelija i Vladimira Bileka, ravnatelja Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć u Ministarstvu hrvatskih branitelja Dinka Tandare, župana Bjelovarsko-bilogorske županije Damira Bajsa, načelnika Općine Rovišće Slavka Prišćana te kandidata Hrvatske demokratske zajednice za župana Marka Marušića te za gradonačelnika Bjelovara Zorana Bišćana otvorila Kulturni centar Rovišće, projekt financiran iz Programa ruralnog razvoja u ukupnoj vrijednosti odobrene potpore od 7,8 milijuna kuna. 

Također, ministrici Vučković je dodijeljeno priznanje za osobit doprinos u razvoju Općine Rovišće, s obzirom na razvoj lokalne sredine potpomognut sredstvima Programa ruralnog razvoja.
 
Izgradnja Kulturnog centra u Rovišću završena je krajem 2020. godine, a ubrzo potom stigla je i uporabna dozvola za zdanje koje će u budućnosti biti središnje mjesto svih kulturnih zbivanja na području Općine Rovišće. Radovi su trajali nešto manje od godine dana, a ukupna investicija s izgradnjom, unutarnjim opremanjem i nabavkom potrebne opreme iznosi 8,5 milijuna kuna. Novoizgrađeni kulturni centar bit će to mjesto u kojem će se ubuduće odvijati najveći dio društvenog života u općini, a predviđen je za čitav niz događanja, kazališne i kino predstave, predavanja, kulturno – umjetnički program, izložbe i cijeli niz drugih aktivnosti.
 
„Bilo mi je veliko zadovoljstvo otvoriti Kulturni centar Rovišće koji će unaprijediti kvalitetu života stanovnika svoje općine. To je velikim dijelom i cilj mjera ruralnog razvoja, stvoriti uvjete za ugodan i kvalitetan život stanovnicima ruralnih krajeva te ih ponukati na ostanak i širenje svojih obitelji. Od srca hvala na priznanju za osobit doprinos u razvoju Općine Rovišće, svi zajedno svakodnevno dokazujemo da znamo usmjeriti i koristiti EU sredstva, a pred nama je u sljedećem financijskom razdoblju gotovo 5 milijuna eura za ulaganja u hrvatsku poljoprivredu, pomoću kojih ćemo nastaviti rast i razvoj poljoprivrede i ruralnih područja i u narednim godinama“, istaknula je tom prilikom ministrica poljoprivrede Marija Vučković.
 
Do sada je za Bjelovarsko-bilogorsku županiju ugovoreno kroz Program ruralnog razvoja više od 1 milijarde kuna kroz nešto više od 15 tisuća projekata, od čega je isplaćeno 787 milijuna kuna. Kroz mjeru 7 Programa ruralnog razvoja za temeljne usluge i obnovu sela ugovorena je potpora u vrijednosti od gotovo 181 milijun kuna putem 58 projekata, pri čemu su isplaćena 102 milijuna kuna.
 

Pisane vijesti