Otvoren dječji vrtić u Općini Sveti Petar Orehovec financiran iz Programa ruralnog razvoja

  • Slika /slike/Priopcenja/SV20221305_2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak je u četvrtak 12. svibnja 2022. godine, u nazočnosti župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena i zamjenika državne tajnice Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Ante Babića, svečano otvorio dječji vrtić u Općini Sveti Petar Orehovec te je potom, zajedno s drugim uzvanicima, sudjelovao i u obilasku vrtića „Mali Petar“ u Gornjem Fodrovcu.

Zahvaljujući odobrenoj stopostotnoj potpori Programa ruralnog razvoja ovim projektom izgradnje dječjeg vrtića u Općini Sveti Petar Orehovec, osiguran je predškolski odgoj za 60 djece. Izgradnja postojeće građevine pozitivno će utjecati na podizanje kvalitete života na području ove Općine, naročito kroz stvaranje pretpostavki za rast nataliteta i otvaranje novih 7 radnih mjesta.

„Ovo je jedinstvena prigoda u Hrvatskoj da u jednoj općini otvaramo dva vrtića. Ministarstvo poljoprivrede uložilo je oko 7,5 milijuna kuna, a ukupna investicija je oko 10 milijuna kuna. Ministarstvo je osiguralo sredstva za još 200 vrtića u RH. Kroz Program ruralnog razvoja nastavljamo i dalje, a iduće godine nas očekuju nova sredstva za razvoj poljoprivrede, prehrambene industrije i za razvoj života na selu. Samo na ovaj način, suradnjom između državnih i javnih institucija te regionalne i lokalne samouprave, možemo realizirati projekte koji doprinose održivom razvoju gospodarstva, porastu zapošljavanja i demografskoj obnovi u ruralnim krajevima. Kroz Mjeru 7 iz Programa ruralnog razvoja u Koprivničko-križevačkoj županiji ugovorili smo 7 projekata potpore dječjim vrtićima u vrijednosti od 43 milijuna kuna, upravo kako bi stvorili uvjete za kvalitetan i sadržajan život u manjim, slabije naseljenim, sredinama“, izjavio je državni tajnik Majdak.

Dosad je iz Programa ruralnog razvoja u Koprivničko-križevačkoj županiji za više od 14 tisuća projekata ugovoreno 765 milijuna kuna, a isplaćeno 587 milijuna kuna, dok je kroz COVID-19 mjere pomoći za gotovo tri tisuće korisnika isplaćen 41 milijun kuna.

Pisane vijesti