Državni tajnik Tugomir Majdak otvorio 13. Međunarodni sajam AGRO ARCA 2022.

Slika /slike/Priopcenja/AA1.jpg
Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak je u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske otvorio 13. Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji - AGRO ARCA 2022., koji se održava od 13. do 15. svibnja 2022. godine u Prelogu. Uz državnog tajnika otvorenju je nazočio predsjednik Hrvatske zajednice inovatora Miljenko Šimpraga, zamjenik gradonačelnika grada Preloga Zdravko Kvakan te predsjednik Uprave HAMAG BICRO-a Vjeran Vrbanec.

 „Vlada Republike Hrvatske daje punu podršku ovakvim Sajmovima, prepoznajući važnost pametne i precizne poljoprivrede kroz primjenu znanja i inovacija na hrvatskim poljima. Prijenos znanja, učenje na primjerima dobre prakse i kontinuirana suradnja stvaraju pretpostavke za ostanak ljudi u ruralnim krajevima, a inovacije u poljoprivredi izravno su povezane s našim glavnim strateškim ciljevima i povećanjem produktivnosti. Upravo iz tog razloga, postoji potreba za ulaganjima u nove tehnologije i proizvodne procese, za što smo predodredili potpore i kroz Program ruralnog razvoja,“, izjavio je državni tajnik Tugomir Majdak

Na Sajmu će se predstaviti 130 izlagača iz 11 zemalja, prezentirat će se velik broj učeničkih zadruga koje prezentiraju svoje projekte, a posjetitelji će imati priliku vidjeti kreativne i inovacijske  radionice za djecu. 

Pisane vijesti