Održavanjem Kupa mladih uzgajivača obilježen Dan Općine Gola

Slika /slike/Priopcenja/FB_IMG_1655050136549.jpg
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u nedjelju, 12. lipnja 2022. godine, na poziv općinskog načelnika Stjepana Milinkovića te u nazočnosti saborskog zastupnika Darka Sobote i župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena sudjelovala na Danu Općine Gola, koji se tradicionalno obilježava održavanjem smotre konja u organizaciji Konjogojske udruge Prekodravlje i manifestacije Kup mladih uzgajivača u organizaciji Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu te Hrvatske stočarske udruge Gola.  

U 12. Kupu mladih uzgajivača sudjelovala su djeca u dobi od 3 do 13 godina s ukupno 19 teladi simentalske i holstein pasmine goveda, a prilikom dodjele nagrada pobjednicima, budućim stočarima, ministrica je istaknula kako ovakve manifestacije odgajaju nove generacije hrvatskih stočara i promiču život na hrvatskom selu. 

„U Općini Gola njeguje se stočarska tradicija, uz rast broja mladih poljoprivrednika i stupnja obrazovanja u poljoprivredi, ovo je pravo mjesto da još jednom istaknem važnost generacijske obnove te podsjetim da smo osigurali pomoć za hrvatsko stočarstvo uslijed višestrukog rasta cijena poljoprivredne proizvodnje, vrijednu 80 milijuna kuna“, istaknula je ministrica Vučković podsjetivši i na 54 milijuna kuna vrijednu pomoć koju je osigurala Vlada RH za šest županija, između ostalih i Koprivničko-križevačku županiju, stradalih u nevremenu i tuči, pri čemu se 25 milijuna kuna odnosi na štete u poljoprivredi. 

U Koprivničko-križevačkoj županiji je iz Programa ruralnog razvoja isplaćeno 607 milijuna kuna, od toga samo za razvoj infrastrukture, komunalnih usluga, nerazvrstanih cesta i dječjih vrtića 101 milijun kuna. Za COVID-19 mjere pomoći u Županiji je isplaćena vrijednost potpore od 42 milijuna kuna. Za projekte Općine Gola je do sada iz Programa ruralnog razvoja isplaćeno 27 milijuna kuna.  

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Pisane vijesti