Održana Redovna godišnja skupština Saveza uzgajivača simentalskog goveda Zagrebačke županije i Grada Zagreba

Slika /slike/Priopcenja/ZS SIM.jpg
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s načelnikom Sektora za stočarsku proizvodnju Matom Čačićem u utorak 27. veljače 2024. godine sudjelovala na Redovnoj godišnjoj skupštini Saveza uzgajivača simentalskog goveda Zagrebačke županije i Grada Zagreba.

„Ovaj Savez jedan od najaktivnijih stočarskih saveza koji je odličnim ostvarenim rezultatima priznat na međunarodnoj razini, čime su potvrdili da su ravnopravni sudionici u stvaranju europske populacije simentalske pasmine. Članovi Saveza uzgojili su veći broj visokokvalitetnih bikova za umjetno osjemenjivanje, čime je Hrvatska postala i izvoznik genetskog materijala. Pohvaljujem rad Saveza i čestitam na vrijednim rezultatima i svakodnevnom trudu“, rekla je ministrica Vučković.

Saveza uzgajivača simentalskog goveda Zagrebačke županije i Grada Zagreba trenutno ima 153 člana-proizvođača.

Predsjednik Saveza Damir Horvatić predstavio je Izvješće o radu Saveza za 2023. godinu. Tom je prilikom zahvalio svim članovima saveza na radu i Ministarstvu poljoprivrede na podršci: „U Zagrebačkoj županiji je najzastupljenija simentalska pasmina goveda. Govedarstvo se sve više razvija o čemu idu u prilog podaci da ukupno imamo 3.300 krava, 5.000 tovne junadi, 1.000 grla rasplodnog ženskog podmlatka i oko 1.250 teladi“.

Ministrica Vučković i predsjednik Saveza Horvatić dodijelili su priznanja za posebne uspjehe u uzgoju goveda.

Na skupštini su sudjelovali i načelnik općine Dubrava i saborski zastupnik Tomislav Okroša, pročelnik odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije Josip Kraljičković i dekanica na Veleučilištu u Križevcima Marcela Andreata-Koren.

Pisane vijesti