Očitovanje Ministarstva poljoprivrede na temu sadnica lijeske iz BiH

Slika /slike/Priopcenja/lijeska3102023.jpg
U svjetlu napisa u medijima na temu uvoza sadnica lijeske iz Bosne i Hercegovine za potrebe Poljoprivrednog poduzeća Orahovica d.o.o. očitujemo se kako slijedi, s obzirom na to da su iznesene neutemeljene i neistinite informacije i tvrdnje iz kojih se mogu izvući pogrešni zaključci koji bi mogli dovesti u zabludu širu javnost.

Naglašavamo kako niti u jednom trenutku ministrica poljoprivrede nije intervenirala kako bi se odobrio uvoz sadnica lijeske iz Bosne i Hercegovine za potrebe Poljoprivrednog poduzeća Orahovica d.o.o.

U skladu sa svojim ovlastima, Ministarstvo poljoprivrede donijelo je Rješenje o uvozu sadnog materijala u redovitom upravnom postupku. Predmet je riješio načelnik sektora nadležan za područje biljnog zdravstva i poljoprivrednog reprodukcijskog materijala, a prije konačnog potpisa, sadržaj Rješenja provjeren je i odobren od strane ravnateljice Uprave za poljoprivredno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište i nadležnog državnog tajnika.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u svom je mandatu potpisala tisuće rješenja, no naglašavamo kako nije rješavatelj niti jednog od tih predmeta. Radi se o upravnim postupcima te nije nikada promijenila niti jedno slovo rješenja.

Naglašavamo da se u konkretnom slučaju nije radilo o uzastopnoj posebnoj intervenciji niti davanju ustupka bilo kome, već je riječ o postupanju na temelju propisa koji se odnose na upravno postupanje i uredsko poslovanje.

Budući da Rješenje nije realizirano, naglašavamo kako nije došlo do uvoza sadnog materijala iz Bosne i Hercegovine.

Pisane vijesti