Objavljen poziv za uključenje u Program Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu

Slika /slike/Priopcenja/SMD_332023.jpg
U petak, 1. rujna 2023. objavljen je Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u programu “Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu”. Pozivom su osigurana sredstva u iznosu od 150.723,00 eura za podjelu staklenki meda učenicima prvih razreda osnovnih škola na čitavom teritoriju Republike Hrvatske.

Pozivaju se svi zainteresirani osnivači školskih ustanova na uključenje u Program za financiranje prihvatljivih troškova za med zapakiran u Nacionalnu staklenku volumena 370 ml. Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu imaju osnivači školskih ustanova, a to su: Republika Hrvatska, jedinice lokalne samouprave, jedinice područne (regionalne) samouprave i druge pravne ili fizičke osobe. Program će se provoditi u prvim razredima osnovnih škola 7. prosinca 2023. godine, povodom obilježavanja Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, a u cilju educiranja djece o važnosti meda kao sastavnog dijela prehrane, kao i pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost te promocije meda lokalnih proizvođača koji je pakiran u Nacionalnu staklenku.
 
Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka održan je prvi puta 7. prosinca 2018. godine i polučio je veliki interes javnosti te veliko zadovoljstvo svih koji su sudjelovali u Programu, a posebice učenika prvih razreda osnovnih škola. U pet godina njegova održavanja u Programu je sudjelovalo ukupno 853 osnovne škole s ukupno 174.962 učenika prvih razreda te svake godine sudjeluje prosječno 194 pčelara.
 
Javni poziv otvoren je do 1. listopada 2023. godine, a detalje i dokumentaciju možete pronaći ovdje.

Pisane vijesti