Objavljen novi natječaj za obnovu potresom pogođenih područja vrijedan 120 milijuna kuna

Slika /slike/Priopcenja/kravice_livada.jpg
S obzirom na veliki interes poljoprivrednika koji žele obnoviti svoj poljoprivredni potencijal koji je uništen u potresima, u utorak, 13. srpnja 2021. godine, otvoren je dvanaesti Natječaj za provedbu tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“. 

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 120 milijuna kuna, visina javne potpore iznosi 100% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, a rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 13. srpnja do 13. rujna 2021. godine. 

Na jedanaestom natječaju za provedbu tipa operacije 5.2.1 “Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala” od 16. travnja 2021. godine, iz Sisačko-moslavačke županije zaprimljeno je 87 zahtjeva za potporu s traženim iznosom 44 milijuna kuna. 

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu. 

Natječaj i ostale detalje pogledajte na poveznici. 

Pisane vijesti