Novo ulaganje u lokalnu infrastrukturu Osječko-baranjske županije

  • Slika /slike/Priopcenja/01-179.jpg
  • Slika
  • Slika
Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić otvorio je danas 28. lipnja 2019. godine nerazvrstanu cestu u općini Draž čija je obnova financirana iz mjere 7 Programa ruralnog razvoja RH sa 4,8 milijuna kuna.
Svrha natječaja u okviru operacije 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta bilo je poticanje lokalnog razvoja u ruralnim područjima kroz izgradnju ili rekonstrukciju nerazvrstanih cesta, a korisnici potpore su jedinice lokalne samouprave. Projekt se odnosi na rekonstrukciju nerazvrstane ceste Ulica dr. Franje Tuđmana u mjestu Duboševica u općini Draž, u ukupnoj duljini od 1,28 km.
 
Prilikom otvorenja ministar Tolušić je izjavio:

„Ovo je glavna i najveća ulica u ovom kraju, što znači i da je centar sela oko kojeg se odvija sav život. I baš taj život želimo razvijati, potaknuti mlade da ostanu naselju i tu grade svoju budućnost."
 
Cilj projekta općine Draž je unaprijediti komunalnu infrastrukturu kako bi se revitaliziralo ovo slabije razvijeno područje te ruralnom stanovništvu osiguralo primjerenije uvjete života.
 
U Osječko-baranjskoj županiji do sada je iz Programa ruralnog razvoja RH ugovoreno najviše projekata od svih županija, sa više od 1,3 milijarde kuna potpore.
 
 

Pisane vijesti