Novi ugovori za Banovinu vrijedni 5,5 milijuna kuna

  • Slika /slike/Priopcenja/2021_9_2_ugovori.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u utorak, 1. rujna 2021. godine, u Petrinji zajedno s ravnateljem Uprave za financijske poslove i javnu nabavu Milanom Tankosićem uručila nove ugovore o potporama iz Programa ruralnog razvoja lokalnim tvrtkama, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i javnim ustanovama. Ukupno je u  Sisačko-moslovačku županiju upućen 21 ugovor ukupne vrijednosti odobrene potpore 5,5 milijuna kuna te ukupne investicijske vrijednosti 7,5 milijuna kuna. Potpora u vrijednosti od 3,4 milijuna kuna odnosi se na 19 projekata obnove poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala stradalog u potresu, a ostali na uspostavu i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture.

„Poljoprivrednici na ovom području našli su se u iznimno teškoj situaciji uzrokovanoj potresom te smo prilagodili Natječaj Mjere 5, omogućili prijave i korisnicima koji nisu upisani u Upisnik poljoprivrednika, uz maksimalno pojednostavljenje i ubrzanje procedure. Čast mi je osobno dodijeliti ugovore koji će omogućiti nastavak poljoprivredne proizvodnje u ovom kraju“, izjavila je ministrica Vučković prilikom dodjele ugovora iz Programa ruralnog razvoja te dodala kako je na prvom natječaju zaprimljeno 89 zahtjeva za potporu, ukupno je zatraženo preko 44 milijuna kuna potpore te je drugi natječaj otvoren do 13. rujna 2021. godine, a prilikom podnošenja zahtjeva za potporu poljoprivrednicima je na raspolaganju pomoć službenika Ministarstva poljoprivrede. 

Do sada je iz Programa ruralnog razvoja u Sisačko-moslovačkoj županiji  isplaćeno više od 931 milijun kuna od 1,4 milijarde kuna odobrene potpore. Od toga je u okviru Mjere 7 za temeljne usluge i obnovu sela ugovoreno 43 projekta vrijednosti od gotovo 130 milijuna kuna, što uključuje tri ulaganja u vrtiće, sedam ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda te osam ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta.

Pisane vijesti