Novi ugovori vrijedni 2 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja u Karlovačkoj županiji

Slika /slike/Priopcenja/ugovoripolj13.jpg
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s državnim tajnikom Šimom Mršićem u četvrtak, 22. rujna 2022. godine, u Karlovcu u nazočnosti županice Karlovačke županije Martine Furdek- Hajdin uručila nove ugovore iz Mjere 6 Programa ruralnog razvoja, pri čemu je danas karlovačkim poljoprivrednicima upućena potpora vrijedna ukupno 2,1 milijun kuna. Također, ministrica Vučković je održala radni sastanak sa županicom Furdek-Hajdin i suradnicima na temu aktualnosti u lokalnoj poljoprivredi i šumarstvu. 

Karlovački stočari će zahvaljujući današnjim ugovorima o odobrenoj potpori iz Mjere 6 „Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja“ kupiti nova grla stoke, nabaviti potrebnu mehanizaciju, ostvariti različita ulaganja kojima će modernizirati procese i unaprijediti svoju proizvodnju, ali i doprinijeti uštedi energije, vremena i smanjenju troškova, zahvaljujući ulaganjima u obnovljivu energiju.

U Karlovačkoj županiji djeluje gotovo 7 tisuća poljoprivrednika, a njihov broj je u 2022. u odnosu na 2015. godinu povećan za više od 50 %, dok je u istom razdoblju udio mladih poljoprivrednika povećan s 9,2 % na 16,8 %. 

Do sada je putem Programa ruralnog razvoja u Karlovačkoj županiji ugovoreno više od 797 milijuna kuna potpore, od kojih je isplaćeno 660 milijuna kuna. Kroz Mjeru 7 Programa ruralnog razvoja, koja se odnosi na ulaganja u temeljne usluge i obnovu sela u ruralnim područjima, u Karlovačkoj županiji isplaćeno je 121,6 milijuna kuna od ugovorenih 160,7 milijuna kuna. Putem navedene mjere su, između ostalog, omogućene investicije u 9 dječjih vrtića, 12 nerazvrstanih cesta, ali i 5 vatrogasnih domova. 
 

Pisane vijesti