Državni tajnik Tušek posjetio 14. ZeGeVege festival

Slika /slike/Priopcenja/ZEGEVEGE_2022.jpg
Državni tajnik Zdravko Tušek je u petak, 23. rujna 2023. godine kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića posjetio 14. ZeGeVege festival, koji se 23. i 24. rujna održava na glavnom zagrebačkom trgu.
 
ZeGeVege dio je međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 europskih gradova, a ostale bratske festivale ZeGeVege nadmašuje po svojoj veličini, brojnosti izlagača i posjećenosti te bogatom i raznovrsnom ponudom izlagača zdrave hrane, ekoproizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama.
 
Tom prilikom je državni tajnik Tušek naglasio kako se navike potrošača mijenjaju te kako je potražnja na tržištu za ovakvim proizvodima sve veća, kao i da su poljoprivrednici koji proizvode ekološki i održivo u skladu sa strateškim ciljevima Ministarstva poljoprivrede, s obzirom da najvažnije resurse moramo njegovati i osigurati za buduće generacije te im omogućiti da budu prehrambeno sigurni.  
 
U tom kontekstu, Ministarstvo poljoprivrede je pokrenulo izradu Nacionalnog akcijskog plana razvoja ekološke poljoprivrede, za razdoblje 2023-2030 godine. Radi se o strateškom dokumentu kojim će se utvrditi daljnji smjer razvoja ekološke poljoprivrede u Hrvatskoj, a njegovo usvajanje se očekuje do kraja 2022. godine.

Pisane vijesti