Ministrica Vučković u Koprivničko-križevačkoj županiji uručila nove ugovore iz Programa ruralnog razvoja

  • Slika /slike/Priopcenja/2021_3_8_KKZ1.jpg
  • Slika
  • Slika
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i državni tajnik Zdravko Tušek su u ponedjeljak, 8. ožujka 2021. godine posjetili Koprivničko-križevačku županiju, pri čemu su uručena tri nova ugovora iz Programa ruralnog razvoja za projekte na području županije. Također, ministrica Vučković je  održala radne sastanke o aktualnim resornim temama s gradonačelnikom Križevaca Marijem Rajnom, dekanicom Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima Marijanom Ivanek Martinčić sa suradnicima te sa županom Darkom Korenom, gradonačelnikom grada Koprivnice Mišelom Jakšićem i drugim predstavnicima lokalne i regionalne samouprave. Također, posjetila je laboratorij za kontrolu kvalitete poljoprivrednog reprodukcijskog materijala u sklopu Visokog gospodarskog učilišta Križevci i nazočila otvorenju novih prostorija Sirane Imbrišić.  

Ministrica Vučković je u posjetu Koprivnici uručila tri nova ugovora u ukupnoj vrijednosti odobrene potpore veće od 900.000 kuna, a odnose se na nabavu solarne elektrane kroz operaciju 4.1.3., te dva projekta u sklopu operacije 6.2.1., a koji uključuju pokretanje usluge malčiranja te ulaganje u pokretanje nove nepoljoprivredne djelatnosti.  

„U Koprivničko-križevačkoj županiji do danas je iz Programa ruralnog razvoja najviše investirano u fizičku imovinu i u razvoj temeljnih usluga - kroz 217 projekata ugovoreno je 223 milijuna kuna za fizičku imovinu te 133 milijuna kroz 51 projekt za temeljne usluge i obnovu sela, što između ostalog uključuje i financiranje 6 ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda, 15 ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta i 6 dječjih vrtića. Pred nama je novo razdoblje i 5 milijardi eura na raspolaganju, koje ćemo zajedno znati iskoristiti.“ – izjavila je ovom prilikom ministrica Vučković. 

Dodatno, ministrica Vučković je održala radni sastanak sa županom Darkom Korenom, gradonačelnikom Jakšićem i suradnicima na važne i aktualne teme vezane uz poljoprivredu u ovoj županiji. Dotakli su se i potrebe izgradnje lokalne infrastrukture sa svrhom jačanja tržišne konkurencije poljoprivrednog sektora i provedbe kratkih lanaca opskrbe te utvrdili daljnje korake. Svoj posjet Koprivničko-križevačkoj županiji ministrica je zaključila posjetom OPG-u Imbrišić u Kozarevcu te obišla prostore njihove nove sirane, u čijem su stvaranju i razvoju sudjelovali djelatnici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede.  

„Ovaj OPG i njegov uspjeh pravi je primjer poljoprivrednika koji je vlastitim investicijama i uz podršku struke, naših savjetnika iz Uprave za stručnu podršku, unaprijedio svoju proizvodnju i nastavlja rasti. Posebno mi je drago da će svoju proizvodnju nastaviti unaprjeđivati i putem sredstava Programa ruralnog razvoja, integracijom fotonaponskog postrojenja na postojeći objekt, za proizvodnju električne energije za vlastite potrebe.“ – zaključila je ministrica Vučković na kraju svog posjeta.  

Pisane vijesti