Ministrica Vučković održala sastanak s natjecateljicama za izbor „Najuzornija hrvatska seoska žena 2023.“

Slika /slike/Priopcenja/Uzorne seoske žene.jpg
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je zajedno s državnim tajnicima Zdravkom Tušekom, Mladenom Pavićem, Tugomirom Majdakom, ravnateljima Sandrom Zokić, Željkom Gudelj Velaga i Mladenom Frukom u nazočnosti zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak (online) održala sastanak s predsjednicom Udruge uzorne hrvatske seoske žene Katicom Jerleković i natjecateljicama za izbor „Najuzornija seoska žena 2023.“ u utorak 16. siječnja 2024. godine u Ministarstvu poljoprivrede.

Zaželjevši dobrodošlicu u Ministarstvo poljoprivrede, ministrica Marija Vučković zahvalila se uzornim hrvatskim seoskim ženama na požrtvovnosti, entuzijazmu i predanom radu svih ovih godina te čestitala svim sudionicama. „Izbor  „Najuzornije hrvatske seoske žene“ je vrijedan projekt koji za cilj ima promovirati hrvatske seoske žene koje svojim radom stvaraju dodatnu vrijednost za lokalnu sredinu te unaprjeđuju život na hrvatskom selu“, kazala je ministrica Vučković, naglasivši kako žene koje žive u ruralnim područjima zaslužuju našu pažnju i angažman.
 
„Žensko seosko stvaralaštvo značajna je odrednica regionalnog i nacionalnog identiteta. Svi prepoznajemo ulogu i važnost seoske žene kao oslonca cjelokupnog poljoprivrednog gospodarstva i cjelokupnog ruralnog prostora“, kazala je ministrica Vučković.
 
Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak pohvalila je vrlo otvorenu komunikaciju i suradnju između Ministarstva poljoprivrede i Udruge uzorne hrvatske seoske žene, zahvalivši sudionicama na čuvanju tradicije, radu i trudu kojim daju veliki doprinos hrvatskoj poljoprivredi.

„U Europskom parlamentu branim hrvatske interese, hrvatski ruralni prostor i sve one koji u njemu djeluju. Hrvatskim poljoprivrednicama i poljoprivrednicima na raspolaganju su nikad veća sredstva iz Europske unije zahvaljujući dobroj pregovaračkoj poziciji koju je osigurao predsjednik Vlade Andrej Plenković“, poručila je eurozastupnica Sunčana Glavak.
 

Pisane vijesti