Ministrica Vučković na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Metkovića

Slika /slike/Priopcenja/Metković_190722.jpg
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je kao izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i u nazočnosti župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića, saborskog zastupnika i  izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora Ivan Ćelića, gradonačelnika Grada Dubrovnika Mate Frankovića te domaćina i gradonačelnika Dalibora Milana u utorak, 20. srpnja 2022. godine, sudjelovala na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Metkovića.

U sklopu svečane sjednice povodom Dana Grada Metkovića dodijeljena su javna priznanja u području kulture, sporta i turizma te prikazan film o realiziranim projektima na području Grada Metkovića.

U svom obraćanju na svečanoj sjednici ministrica Vučković je zahvalila domaćinima na pozivu te svim stanovnicima čestitala Dan Grada i blagdan Svetog Ilije, istaknuvši uspješno provođenje, na lokalnoj razini, svih gospodarskih i socijalnih politika za koji se ova Vlada zalaže, naglasivši pritom i uspješnu provedbu Programa ruralnog razvoja na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Naime, iz Programa je u ovoj županiji odobreno 326 milijuna kuna i isplaćeno 272 milijuna kuna, pri čemu je kroz ulaganja u temeljne usluge iz Mjere 7,  odobreno 63 milijuna kuna te isplaćeno 47,6 milijuna kuna. Od toga se 3 ulaganja odnose na dječje vrtiće, čija je odobrena potpora 14 milijuna kuna te 3 projekta na sektor nerazvrstanih cesta s odobrenom potporom 16,5 milijuna kuna. Na području Metkovića isplaćeno je 23 milijuna kuna od odobrenih 25 milijuna kuna.

Povrh navedenog, kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo, ukupno je Dubrovačko-neretvanskoj županiji dodijeljena potpora u iznosu od 102,4 milijuna kuna, od čega je dosad isplaćeno 47 milijuna kuna. Za razvoj gospodarskog ribolova na moru ugovoreno je gotovo 60 milijuna kuna te isplaćeno 18,8 milijuna kuna.

Pisane vijesti