Ministar Tomislav Tolušić otvorio Doručak s hrvatskih farmi u Dubrovniku

Ministar Tomislav Tolušić otvorio je jutros, 14. veljače 2017. godine u dubrovačkom hotelu Valamar Lacroma manifestaciju u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije Doručak s hrvatskih farmi na kojoj su  predstavljeni sustavi dobrovoljnog označavanja domaćih proizvoda. Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Dubrovačko-neretvansku županiju. Uz ministra poljoprivrede Tomislav Tolušić Doručku su prisustvovali i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, dekan Poljoprivrednog fakulteta iz Osijeka Vlado Guberac i v. d. ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać.

Mi možemo proizvesti dovoljno domaće hrane da svako kućanstvo i svaki turistički i ugostiteljski objekt poslužuje isključivo hranu domaće proizvodnje. Da bismo to postigli moramo se bolje organizirati, bolje povezati, vjerovati jedni drugima i zajedno raditi na promociji potrošnje domaćih proizvoda u domaćinstvu i turističkim objektima. Potrošnjom domaćih proizvoda osiguravamo radna mjesta u poljoprivredi, podižemo životni standard svojih obitelji i onih koji žive na zemlji i od zemlje, i najvažnije – jedemo sigurnu i kvalitetnu hranu“, izjavio je ministar Tomislav Tolušić na Doručku s hrvatskih farmi.

U kasnim prijepodnevnim satima ministar Tolušić je posjetio Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kao i ispostavu veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede.

S prvim ožujkom kreće podnošenje zahtjeva za izravna plaćanja. Želim da svatko od Vas bude maksimalno učinkovit i na raspolaganju našim poljoprivrednim proizvođačima. O svakome od vas ovisi koliko ćemo kao sustav biti uspješni u servisiranju potreba naših poljoprivrednika“, poručio je ministar Tolušić djelatnicima Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Za vrijeme susreta s veterinarskim inspektorima i inspektoricama ministar je naglasio njihovu ulogu u kontroli sigurnosti i proizvodnji hrane. „Primarna zadaća inspekcije je nadzor provedbe propisa, no savjetodavna uloga inspektora neprocjenjiva je u podizanju standarda u proizvodnji hrane. Ukoliko svi radimo i ponašamo se odgovorno i u dobroj vjeri rezultati neće izostati“, savjetovao je ministar Tolušić veterinarskim inspektorima.



Stranica