Ministar Tolušić obišao poduzetnički inkubator u Novskoj i otvorio nerazvrstanu cestu

  • Slika /slike/Priopcenja/01-152.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić, posjetio je Novsku danas, 30. svibnja 2019. godine gdje je obišao Poduzetnički inkubator Pismo namijenjen industriji računalnih igara. 

Sisačko-moslavačka županija pokrenula je projekt „Stvaranja poticajnog poduzetničkog okruženja“, a cilj osnivanja Inkubatora je pozicioniranje u Središte gaming industrije kroz uvođenje besplatnih tečajeva engleskog jezika, radionice izrade video igara, pokretanje i potpore za star-upove, te edukacijama i školovanjima.
 
„U današnje doba brzog razvoja digitalnog društva te stalnih promjena i razvoja, sektor gaminga je bitna industrija u kojoj se okreću impresivne brojke. Ovo mjesto jedino je u Hrvatskoj koje je specijalizirano za gaming i zato ima veliki potencijali za uspješnost. Nadam se da će se na ovom mjestu okupiti svi zainteresirani i ambiciozni ljudi s kvalitetnim idejama za razvoj, a koliko potencijala imamo u ovom biznisu najbolje svjedoče uspjesi naših igara i developera u svijetu“, izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar Tomislav Tolušić.
 
Ministar je potom otvorio rekonstruiranu nerazvrstanu cestu čija je obnova financirana iz mjere 7 Programa ruralnog razvoja RH s 5,2 milijuna kuna. Svrha natječaja u okviru operacije 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta je poticanje lokalnog razvoja u ruralnim područjima kroz izgradnju ili rekonstrukciju nerazvrstanih cesta, a korisnici su jedinice lokalne samouprave. Projekt se odnosi na rekonstrukciju nerazvrstane ceste Stara Subocka u ukupnoj duljini od 1.883 metra.
 
Prilikom otvorenja ministar Tolušić je izjavio: „Cilj Programa ruralnog razvoja je unapređenje uvjeta života na ruralnim područjima, ne samo ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju i takve su mjere bitne za razvoj manjih naselja i ostanak stanovništva na selu. Jedinice lokalne samouprave, pa tako i Novska, dobro koriste raspoloživa sredstva kako bi poboljšali lokalnu infrastrukturu. Želimo da sela opstanu i postanu privlačna mjesta za rast i razvoj svima, pa i nekim novim gaming klincima.“  
 
U Sisačko-moslavačkoj županiji do sada je iz Programa ruralnog razvoja  ugovoreno preko 800 milijuna kuna te je isplaćeno više od 550 milijuna kuna. Samo iz ugovorenih projekata u mjerama 4 i 6 otvorit će se više od stotinu novih radnih mjesta na području županije. U Novskoj je od 2017. do danas isplaćeno 46 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja.

Pisane vijesti