Izraelski veleposlanik Gary Koren u posjetu ministrici Vučković

Slika /slike/Priopcenja/Izraelski veleposlanik_200223.jpg
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u ponedjeljak, 20. veljače 2023. godine, održala sastanak s veleposlanikom Države Izraela u RH g. Garyem Korenom koji je nedavno preuzeo ovu važnu dužnost.

Na sastanku se razgovaralo o daljnjem jačanju suradnje u području navodnjavanja i prijenosa izraelskih znanja i tehnologija, a ministrica Vučković naglasila kako je u postupku e-savjetovanja Program uspostave pokusnih polja navodnjavanja poljoprivrednih kultura u 2023. godini, kao i prijedlog Pravilnika za njegovu provedbu. Cilj programa je financiranje izgradnje pet demonstracijskih farmi na području Hrvatske na koji se mogu prijaviti hrvatske znanstvene i istraživačke institucije.
 
Obje strane su iskazale interes i za intenziviranjem institucionalne suradnje te je predloženo da se u narednom periodu organizira novi sastanak Zajedničkog odbora za jačanje suradnje u poljoprivredi. Ministrica je zaključno istaknula kako je Hrvatska provela sve potrebne postupke koje je tražilo izraelsko nadležno tijelo za izvoz goveda i proizvode od goveđeg mesa u Izrael te naglasila važnost ubrzavanja procedura. Veleposlanik Koren je dodao kako je Izrael, osim prijenosa stručnog znanja i tehnologije u navodnjavanju, zainteresiran i za suradnju u drugim područjima poput ribarstva, marikulture, stočarstva i mljekarstva.

Pisane vijesti