Isplaćeno 3,3 milijuna kuna potpore proizvođačima u sustavu krava-tele

Slika /slike/Priopcenja/2020_12_28krava.jpg
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je u ponedjeljak, 28. prosinca 2020. godine potporu u iznosu od 3,3 milijuna kuna za 412 proizvođača u sustavu krava-tele iz Programa potpore za unapređenje proizvodnog potencijala u sektoru mesnog govedarstva u sustavu krava-tele, unapređenje uzgoja ovaca, koza te izvornih pasmina peradi za zadnju godinu provedbe Programa. 

Ovom isplatom završen je trogodišnji Program tijekom kojeg su korisnici primili više od 22,5 milijuna kuna s ciljem unaprjeđenja proizvodnog potencijala u sektoru mesnog govedarstva u sustavu krava-tele, uzgoja ovaca i koza te izvornih pasmina peradi u Republici Hrvatskoj. U tom razdoblju je ukupno za obnovu proizvodnog potencijala u sustavu krava-tele omotnica iznosila 9 milijuna kuna. Potporu je iskoristilo više od 400 korisnika za ukupno 4.474 grla. 

Podsjećamo, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju prošlog je tjedna isplatila 3,4 milijuna kuna korisnicima Programa potpore za unapređenje proizvodnog potencijala u sektoru mesnog govedarstva za unapređenje uzgoja ovaca, koza te izvornih pasmina peradi za zadnju godinu provedbe Programa. Potporu od 3,1 milijun kuna za unapređenje uzgoja ovaca i koza primila su 238 korisnika za ukupno 30.521 grlo, a 131 proizvođaču izvornih pasmina peradi isplaćeno je 300 tisuća kuna i to za 2.181 kokoš Hrvaticu i 1.963 Zagorska purana.  Temeljem Programa donesenog Odlukom Vlade Republike Hrvatske osigurano je za unaprjeđenje uzgoja ovaca i koza za trogodišnje razdoblje ukupno 13,5 milijuna kuna te za izvorne pasmine peradi 1,5 milijuna kuna.

Pisane vijesti