Isplaćena 1,24 milijuna kuna vrijedna potpora za toplokrvne pasmine konja

Slika /slike/Priopcenja/horse-gba20235ed_1920.jpg
Isplaćena je potpora za 2021. godinu u visini od 1,24 milijuna kuna za četiri podmjere Nacionalnog programa poticanja provedbe uzgojnih programa za toplokrvne pasmine konja u Republici Hrvatskoj 2021. - 2025. Petogodišnji Nacionalni program potpora donijela je Vlada Republike Hrvatske 2021. godine, ukupno je vrijedan 6,2 milijuna kuna,  što je na godišnjoj razini uvećanje za dodatnih 240 tisuća kuna po godini provedbe u odnosu na prethodni petogodišnji program.

Programom se potiče uzgoj rasplodnih toplokrvnih pastuha i kobila, organizacija konjičkih natjecanja u Republici Hrvatskoj, a od 2021. godine u program je uvrštena i nova mjera testiranja radne sposobnosti grla na sportskim natjecanjima kao poticaj vlasnicima sportskih konja na uključivanje najkvalitetnijih grla u konjička natjecanja, a čime se ujedno stimulira i održavanje samih konjičkih natjecanja u Republici Hrvatskoj.
 
Očekivani rezultat provedbe mjera je povećanje broja uzgojno valjanih kvalitetnih toplokrvnih pasmina čiji predstavnici se koriste za neko od konjičkih natjecanja u Republici Hrvatskoj.

Pisane vijesti