Državni tajnik Majdak u Orahovici otvorio 7. Sajam vina i kulena

Slika /slike/Priopcenja/Orahovica.jpg
Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, je u subotu, 25. lipnja 2022. godine, otvorio 7. Sajam vina i kulena u organizaciji grada Orahovice i Turističke zajednice grada Orahovice. Uz državnog tajnika na Sajmu su nazočili župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović te zamjenik župana Mario Klement, predstavnik Hrvatske gospodarske komore i Županijske komore Virovitica te gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

Na izložbi su ocijenjena 32 uzorka kulena iz slavonskih županija, njih 12 je zaslužilo zlatne medalje, 12 je srebrnih, šest brončanih. Šampion ovogodišnjeg Sajma je kulen OPG-a Novosel iz Gata dok je vicešampion tvrtka Mesoprerada d.o.o. iz Slatine. Također, od rekordnih 54 uzoraka vina, 19 je dobilo zlatnu medalju, 27 je dobilo srebro, a pet je uzoraka zaslužilo broncu. U kategoriji najboljih bijelih vina, titulu najboljeg odnio je Rajnski rizling berba 2021. proizvođača Vina Harsan iz Pitomače, najbolje ocijenjeno crno vino je Frankovka Martin Albus berba 2017. PP Orahovice, dok je u kategoriji najboljih rose vina, pobjednikom proglašeno, također, vino PP Orahovice, pod nazivom Rose Frankovka Martin Albus, berba 2021. godine.

„Slavonija je poznata kao žitnica Lijepe Naše, ali se sve više prepoznaje i potvrđuje kao vrhunska turistička i etno-gastro destinacija. Vlada Republike Hrvatske uvelike je doprinijela snažnom investicijskom ciklusu u Slavoniji u posljednjih nekoliko godina. Najnovije najave agencije Moody’s kako će povećati kreditni rejting Hrvatske za čak dvije razine na Baa2, nakon završne odluke Vijeća 12. srpnja o članstvu u Eurozoni svakako će utjecati na povećani intenzitet investicija diljem Hrvatske, ali i Slavonije, Baranje i Srijema“,izjavio je državni tajnik prilikom otvorenja Sajma. 
 
 

Pisane vijesti