Domaći proizvođači podržali nastup Hrvatske na Zelenom tjednu 2020.

Slika /slike/Priopcenja/01-146.jpg
​Republika Hrvatska  je  zemlja partner na jednom od najznačajnijih svjetskih sajmova poljoprivrede i prehrambene industrije „Međunarodni Zeleni Tjedan Berlin“ 2020. godine. Sajam će se održati u razdoblju od 17. do 26. siječnja 2020. i od izuzetnog je značaja za prezentaciju i promociju poljoprivrede i prehrambene industrije Republike Hrvatske. Uz veliki gospodarski značaj sajam predstavlja važno političko mjesto na kojem se pored gospodarskih delegacija okupljaju i brojni ministri i visoki dužnosnici stranih zemalja, visoki predstavnici Europske unije te međunarodnih organizacija.
 
Hrvatskim proizvođačima pružit će se prilika predstaviti svoje proizvode te sklopiti nove poslovne dogovore, a s obzirom da Hrvatska predsjedava Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020. godine partnerstvo na ovom sajmu koji se održava u siječnju, doprinijet će međunarodnoj prezentaciji i prepoznatljivosti Hrvatske u  gospodarskom, poljoprivredno - prehrambenom, ali i turističkom kontekstu.
 
Tim je povodom danas 28. svibnja 2019. potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić održao radni sastanak s predstavnicima Grupe Vindija, Fortenova grupa, Podravka d.d., Grupa Žito, Grupa Pivac, Kraš grupa, Atlantic grupa, Mepas grupa, Dukat grupa, Viro grupa, Badel 1862 d.d., Gavrilović d.d., Kutjevo d.d., Mlinar, Sardina d.d. i Cromaris, vezano uz zajednički nastup Sajmu. Predstavnici svih navedenih prehrambenih tvrtki koje su sudjelovale na sastanku iskazale su interes za promociju svojih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda te pružile punu podršku organizaciji Ministarstva poljoprivrede. Dogovoreno je kako će tvrtke izlagati svoje proizvode u hali 10.2. na cca 1000 m2 izložbenog prostora te prezentirati najbolje hrvatske proizvode njemačkom tržištu, a Podravka d.d. će imati nacionalni restoran s odabranim i prepoznatljivim  hrvatskim jelima kako bi se i na taj način prezentirala hrvatska poljoprivreda.
 
„Otvorili smo velika vrata za predstavljanje hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u Njemačkoj, Europi i svijetu. Naši proizvođači naći će se bok uz bok sa 1.800 izlagača i preko 100.000 proizvoda iz cijeloga svijeta. Okupljamo najbolje od najboljeg što Hrvatska ima, velike i male proizvođače, zaštićene i autohtone proizvode - da ih predstavimo u najboljem svijetlu i da nam vrata ostanu otvorena i u budućnosti na mnogim tržištima. Njemačka je jedna od naših najvažnijih trgovinskih partnera, a ovo će biti iznimna prilika za nastavak dobrih odnosa, sklapanje novih poslova i prezentaciju mogućnosti koje Hrvatska ima prema velikom europskom tržištu“, 

izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić.
 
Ovo je prvi u nizu organizacijskih sastanaka kojima se priprema nacionalno predstavljanje naše zemlje na Sajmu.

Pisane vijesti