Dodijeljene nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“

Slika /slike/Priopcenja/334222887_734413351417916_6025952116113919780_n.jpg
Državni tajnik Tugomir Majdak je kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića u utorak, 28. veljače 2023. godine, u Opatiji u nazočnosti izaslanice predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednice Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora Marijane Petir, zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak, izaslanika ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i ravnatelja Uprave za regionalni razvoj Ivana Bote, državne tajnice Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željke Josić, ravnatelja SAFU-a Dragana Jelića, direktora Hrvatske turističke zajednice Kristijana Staničića, župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadine,  gradonačelnika Opatije Fernanda Kirigina i predsjednice Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo” Dijane Katice sudjelovao na dodjeli nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“.

Ovogodišnji „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ osvojilo je 70 dobitnika iz Hrvatske i po prvi put iz Bosne i Hercegovine, a šampionska titula „Zlatni suncokret" pripala je Općini Kneževi Vinogradi, pioniru ruralnog turizma u Baranji. 
Tom prilikom državni tajnik Majdak čestitao je 25. obljetnicu djelovanja Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova SELO” i 10. obljetnicu dodjela nagrade „Suncokret ruralnog turizma“, a uručivši nagrade najuspješnijim OPG-ovima u kategoriji „Turističko i seljačko gospodarstvo” istaknuo je njihov važan doprinos u očuvanju vitalnosti ruralnih područja i unaprjeđenju domaće proizvodnje te najavio snažnu daljnju podršku tim aktivnostima u okviru gotovo 3,8 milijardi eura vrijednog Strateškog plana 2023.-2027. 

 „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ je projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji, čuva izvornost i povezuju sudionici ruralnoga turizma, a dodjeljuje se u osam kategorija. Na svečanosti je predstavljena i nova „Nagrada dr.sc. Eduard Kušen" za poseban doprinos razvoju i promociji ruralnog turizma. Nagrada će se dodjeljivati jednom godišnje osobama, udrugama, OPG-ima, pružateljima usluga, turističkim zajednicama i ostalim institucijama, koje su uložile izvanredne napore i trud, dale značajan doprinos, ostvarile postignuća u razvoju i promociji ruralnog turizma te unapređenju ruralnih područja.

Dodjela je održana u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, a suorganizator svečanosti bila je Primorsko-goranska županija. 

Pisane vijesti