Delegacija ukrajinskih gospodarstvenika u službenom posjetu Ministarstvu poljoprivrede

  • Slika /slike/Priopcenja/delegacija12052022_2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak je zajedno s ravnateljicom Uprave za poljoprivrednu politiku, EU i međunarodnu suradnju Anitom Sever-Koren  i suradnicima, u četvrtak, 12. svibnja 2022., održao sastanak s delegacijom ukrajinskih gospodarstvenika te Zaklade AIDHUB o mogućnostima suradnje vezano uz poljoprivredu Ukrajine.

Tijekom sastanka, ukrajinska strana je naglasila kako nastoje pronaći rješenje za trenutne probleme u području poljoprivrede s kojim se Ukrajina suočava, a odnose se na transport žitarica i njihovo skladištenje. Istaknuli su kako im je u planu osigurati alternativno rješenje u pogledu transporta žitarica te mogućnost vide u pomorskom prijevozu robe, a Hrvatsku su prepoznali kao optimalno rješenje.

Državni tajnik Majdak pozdravio je dobre odnose između ovih dviju zemalja te naglasio kako je Hrvatska otvorena za pružanje pomoći Ukrajini i ukrajinskom narodu te najavio daljnje međuresorne sastanke s ciljem iznalaženja odgovarajućeg pristupa navedenoj problematici.

Pisane vijesti