Centralno online mjesto za prijavak i pregled napuštenih i izgubljenih životinja

Slika /slike/Priopcenja/2019_12_19.jpg
Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede izradila je Jedinstveni informacijski centar, bazu podataka u kojoj se nalaze podaci o napuštenim i izgubljenim životinjama koje se nalaze u skloništima za životinja na području Republike Hrvatske.

JIC-u se može pristupiti na web adresi: https://jic.mps.hr  te se omogućava pregled zakonom propisanih podataka o napuštenim i izgubljenim životinjama, a objavom tih podataka na jednom centralnom mjestu omogućuje se lakše i brže udomljavanje životinja, ali i brži pronalazak izgubljenih životinja jer se sve prijavljene izgubljene životinje upisuju u ovu jedinstvenu bazu podataka.
 
U sklopu nadogradnji postojećeg IT sustava Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane dorađen je Upisnik kućnih ljubimaca novim JIC modulom unutar kojega je moguća pretraga i upis pronađenih i izgubljenih kućnih ljubimaca. Također postoji i kartica svih izgubljenih životinja, a podatke o izgubljenim životinjama upisuju veterinarske organizacije ili ambulante privatne prakse koje su ovlaštene za vođenje Upisnika. Sva skloništa za životinje dostavila su podatke o osobama koje će unositi podatke u JIC te su im dostavljene upute za rad u navedenom modulu, a dana 15. studenoga 2019. godine u prostorima Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane održana je i dodatna edukacija. U JIC podaci su se počeli unositi od početka studenoga ove godine.

Pisane vijesti