786 milijuna kuna za mjere ruralnog razvoja

Slika /slike/Priopcenja/šećerna repa.jpg
Na sjednici Hrvatskog sabora održanoj u petak, 18. lipnja 2021. godine, usvojen je rebalans Državnog proračuna kojim je Ministarstvu poljoprivrede dodijeljeno dodatnih 110 milijuna kuna, od čega se čak 86 milijuna kuna odnosi na nacionalni udio sufinanciranja od 15 % u provedbi mjera Programa ruralnog razvoja, zahvaljujući brojnim investicijama hrvatskih poljoprivrednika koje su brže od očekivanog. Pri osiguravanju nacionalnog udjela istovremeno se povećavaju i sredstva u okviru Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj za 700 milijuna kuna. 

„Vlada Republike Hrvatske uvijek pronalazi sredstva kako bi mogla podržati i pratiti investicijski ritam hrvatskih poljoprivrednika. Investicije u poljoprivredu su sve brže i vrijednije, unatoč tržišnim poremećajima u ovoj i prošloj godini. To je rezultat, prije svega, vrijednog, napornog i sve uspješnijeg rada hrvatskih proizvođača i prehrambene industrije“,
 ističe ministrica poljoprivrede Marija Vučković. 

Ostala dodijeljena sredstva namijenjena su za pojačane kontrole u cilju osiguravanja zaštite zdravlja građana i sigurnosti hrane te za hitne reakcije u tržišno osjetljivim sektorima kao što su pčelarstvo i proizvodnja šećerne repe.

Pisane vijesti