20 milijuna kuna za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala

Slika /slike/Priopcenja/2020_12_8_natjecaj.jpg
U srijedu, 9. ožujka 2022. godine, objavljen je Natječaj u okviru Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za provedbu operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“ iz podmjere 5.2. „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 20 milijuna kuna.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog katastrofalnim događajima, elementarnim te prirodnim nepogodama osim potresa, sve kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje.
Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu.
Visina javne potpore iznosi 100 % od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.
Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 4. travnja 2022. do 31. svibnja 2022. godine.
Detalji Natječaja nalaze se na poveznici.
 

Pisane vijesti