Zvonimir Kalić iz Đakova - najbolji mladi poljoprivrednik 2019.

Slika /slike/Priopcenja/mladi_poljoprivrednik_2019.jpg
Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić sudjelovao je danas u Zagrebu na izboru najboljeg mladog poljoprivrednika. Najbolji mladi poljoprivrednik je Zvonimir Kalić iz Đakova koji se bavi uzgojem industrijske konoplje na zemljištu svoga djeda u Vrpolju.
 
„Kroz sve mjere Programa ruralnog razvoja dajemo prednost mladim poljoprivrednicima. U novom financijskom razdoblju ćemo staviti još veći naglasak na mlade. U Hrvatskoj je preko 21.000 mladih nositelja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, što je oko 13 posto od ukupnog broja poljoprivrednika i jedan je od najviših postotaka na razini Europske unije. Oni su naša sadašnjost i budućnost i strategiju poljoprivrede za novo programsko razdoblje radimo zbog njih.“

– kazao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić otvarajući Izbor za najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj.
 
Vi ste potvrda da naša poljoprivreda i selo imaju budućnost. U svakom poslu ima izazova, uspona i padova, ali u poljoprivrednim zanimanjima toga ima još i više. Osim onih standardnih s kojima se svatko od nas susreće, vi ne ovisite samo o sebi ili dobroj organizaciji,…nego suncu, mjesecu, kiši, nepogodama. Unatoč svim izazovima dokazali ste da se može uspjeti. Mi smo tu da vam pružimo ruku, da vam damo podršku, motiv da gradite svoju i našu budućnost u poljoprivredi“.

- istaknuo je ministar.
 
Izbor za najboljeg mladog poljoprivrednika organizirala je europarlamentarka Marijana Petir. Zvonimir Kalić predstavljat će Hrvatsku na europskom izboru za najboljeg mladog poljoprivrednika.
 
Nakon proglašenja najboljeg mladog poljoprivrednika, održana je Poljoprivredna konferencija na kojoj se govorilo o korištenju fondova EU u poljoprivredi.

Pisane vijesti