Započinje podnošenje zahtjeva na Program potpore zbrinjavanja nusproizvoda životinjskog podrijetla

Slika /slike/Priopcenja/2020_03_18infoKk1.jpg
U subotu, 15. travnja 2023. godine, započinje podnošenje zahtjeva za potporu u okviru gotovo 2 milijuna eura vrijednog  Programa potpore zbrinjavanja nusproizvoda životinjskog podrijetla od 2021. do 2023. godine. Za provedbu Programa u 2023. godini osigurano je 663,6 tisuća eura, a potpora se dodjeljuje za pokriće dijela troškova zbrinjavanja nusproizvoda koji su nastali tijekom procesa proizvodnje u objektima za klanje stoke prethodne godine.

Ukupna omotnica proporcionalno će se raspodijeliti prihvatljivim korisnicima sukladno broju kilograma nusproizvoda evidentiranih u aplikaciji „Nusproizvodi“ u okviru Jedinstvenog registra domaćih životinja kojeg vodi Ministarstvo poljoprivrede.

Za potporu su prihvatljivi korisnici koji posluju u odobrenim objektima za klanje papkara i kopitara ili peradi i lagomorfa upisani u Upisnik odobrenih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla kojega vodi Ministarstvo poljoprivrede.  
Zahtjeve je moguće podnijeti do 30. travnja 2023. godine, a dodatne informacije i potrebne obrasce možete pronaći na poveznici.

Pisane vijesti