Započeo najveći kongres o stočarstvu u Dubrovniku

Slika /arhiva/datastore/imagestore/780x400/780x400_1535458782IMG_0141.jpg

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvorio je u Dubrovniku Godišnju konferenciju Europske federacije za animalne znanosti (The European Federation for Animal Science – EAAP). Na Kongresu sudjeluje 1.222 sudionika iz 60 država svijeta pa je tako Hrvatska ovih dana središte prijenosa znanja i mjesto edukacije stručnjaka iz područja animalnih znanosti. Glavna tema je „Konvencionalni i tradicionalni sustavi proizvodnje – novi izazovi“ i uključuje izlaganja iz područja održivosti proizvodnje, dobrobiti životinja, agroekologije i kvalitete stočarskih proizvoda te akvakulture.

Prilikom otvaranja Kongresa potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić je izjavio:

„Razvoj novih tehnologija uključujući i informatiku usmjerava stočarsku proizvodnju u pravcu individualnog pristupa potrebama svake pojedine životinje, te farme u cjelini u svrhu optimalne i dugoročne proizvodnje. Domaća znanstvena i stručna zajednica uključena je u niz međunarodnih znanstvenih projekata i aktivno sudjeluje u stvaranju i primjeni novih znanstvenih dostignuća koja će dijelom biti predstavljena i na ovoj konferenciji.“

Konferencija će pružiti mogućnost i hrvatskim stručnjacima, mladim znanstvenicama, te cjelokupnoj akademskoj zajednici stjecanje novih znanja, iskustava i kontakata, a ujedno će biti i promocija države u cijelosti.

„Animalne i poljoprivredne znanosti donose nam nove i poboljšane tehnologije, ali i rješenja za brojne probleme koji proizlaze iz povećanom potražnom za proizvodima i ograničenih prirodnih resursa za proizvodnju. Drago mi je što ovdje vidim i veliki broj mladih znanstvenika te se nadam da će nas oni, zajedno sa iskusnim kolegama, voditi u bolju budućnost stočarstva.“,

naglasio je Tomislav Tolušić.

Konferencija se održava od 27. do 31. kolovoza 2018. godine u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske poljoprivredne agencije.

Više informacija ovdje: www.eaap2018.org



Stranica