Vlada RH donijela Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o interventnoj mjeri pomoći zbog izbijanja afričke svinjske kuge na području RH

Slika /slike/Priopcenja/VRH_5911.jpg
Vlada Republike Hrvatske je na 282. sjednici održanoj u srijedu 31. siječnja 2024. godine donijela Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o interventnoj mjeri pomoći zbog izbijanja afričke svinjske kuge na području Republike Hrvatske radi ublažavanja posljedica epidemije.
 
Kako je izvijestila ministrica Vučković, cilj Odluke je omogućiti isplatu interventne financijske pomoći za uginule i usmrćene svinje uslijed izbijanja afričke svinjske kuge kako bi se isplatilo i one korisnike čije su životinje usmrćene zaključno s 31. prosinca 2023. godine.
 
Kako bi se omogućila isplata interventne financijske pomoći svim subjektima, fizičkim i pravnim osobama koje imaju pravo na istu potrebno je osigurati sredstva u 2024. godini te povećati osigurana sredstva s 4,5 milijuna eura na 5,5 milijuna eura. Time će se sve korisnike dovesti u jednak položaj te osigurati ista nadoknada tržišne vrijednosti za uginule i usmrćene svinje u postupku kontrole i suzbijanja afričke svinjske kuge.
 

Pisane vijesti