Veleposlanica Japana Misako Kaji u nastupnom posjetu

Slika /slike/Priopcenja/01-223.jpg
Ministrica Marija Vučković primila je u nastupni posjet veleposlanicu Japana Misako Kaji danas, 31. srpnja 2019. godine u Ministarstvu poljoprivrede.

Ministrica i veleposlanica razgovarale su o dugogodišnjoj suradnji koju Hrvatska i Japan imaju, a čiji nastavak je od velikog interesa za obje zemlje. Ministarstvo poljoprivrede intenzivno surađuje s nadležnim službama u Japanu na izradi potrebnih dozvola i certifikata vezano uz izvoz mliječnih proizvoda te mesa i proizvoda od mesa. Nakon dostavljenih odgovora hrvatske strane na upitnike te provedenih analiza od strane japanskih stručnjaka, uskoro očekujemo da Hrvatska dobije odobrenje za izvoz mesa i proizvoda od mesa u Japan. Postoji mogućnost i za izvoz drugih proizvoda podrijetlom iz Hrvatske, ovisno o zahtjevima naših zainteresiranih izvoznika.
 
„Dugi niz godina imamo uspješnu suradnju s Japanom na području ribarstva gdje nam je Japan važan trgovinski partner, poglavito uz činjenicu da se gotovo 100% naše proizvodnje tune plasira na japansko tržište. Nastavit ćemo trajnu suradnju kako u gospodarskom, tehnološkom, znanstvenom tako i na administrativnom području kako bismo osigurali što bolju trgovinsku suradnju između naše dvije zemlje i u drugim sektorima.“

– izjavila je ministrica Vučković.

Pisane vijesti