U Slavoniji obnovljen vrtić Marijanci u vrijednosti 5 milijuna kuna

Slika /slike/Priopcenja/66512591-c28a-4421-9c3e-a7f7ebff55ab.jpg
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u petak, 11. veljače 2022. godine u Općini Marijanci, zajedno s državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede Šimom Mršićem, a u nazočnosti župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića te načelnika Općine Marijanci Darka Dorkića otvorila obnovljeni Dječji vrtić Marijanci. Riječ je o projektu financiranom iz Programa ruralnog razvoja u vrijednosti odobrene potpore preko 5 milijuna kuna, a od toga je isplaćeno 4,6 milijuna kuna.

Kroz ovu rekonstrukciju Dječjeg vrtića Marijanci osigurat će se prihvat za 50 djece te će im se ponuditi cjelodnevni program odgoja, naobrazbe, zdravstvene zaštite, prehrane i socijalne skrbi u dvije vrtićke i jednoj jasličkoj jedinici. Nadalje, projekt uključuje uređenje igrališta i okoliša vrtića u Općini te opremu kulturnog centra s polivalentnom dvoranom za razna kulturna i društvena događanja.
 
„Kroz Mjeru 7 i Program ruralnog razvoja ulažemo u lokalnu infrastrukturu i razvoj temeljnih usluga u ruralnim područjima te na taj način ulažemo u demografsku obnovu i vodimo računa o jačanju kvalitete života u ruralnim krajevima za mlade obitelji. Vlada RH zajedno sa županijama i općinama  poduzima brojne aktivnosti kojima je cilj boljitak i opstanak hrvatskog sela. Samo u Osječko-baranjskoj županiji ugovoreno je 14 ulaganja u dječje vrtiće u vrijednosti odobrene potpore iz Programa ruralnog razvoja veće od 74 milijuna kuna, a isplatili smo, što je meni još važnije, preko 56 milijuna kuna. Dosad smo europskim sredstvima u iznosu većem od milijardu kuna  financirali izgradnju, rekonstrukciju i opremanje više od 200 dječjih vrtića diljem Hrvatske za 13 tisuća djece“, izjavila je ministrica Vučković.
 
Dosad je na području Osječko-baranjske županije u okviru Mjere 7 za temeljne usluge i obnovu sela ugovoreno 100 projekata vrijednosti 247 milijuna kuna što uključuje, uz spomenutih 14 vrtića još 8 ulaganja u vatrogasne domove, 9 ulaganja u društveno-kulturne centre, kao i 25 ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta, ali i ulaganja koja se odnose na razvojne planove, odvodnju i dječja igrališta. U Osječko-baranjskoj županiji iz Programa ruralnog razvoja isplaćeno je 1,9 milijardi kuna od 2,5 milijardi kuna odobrene potpore. Od toga je u Općini Marijanci isplaćeno 27 milijuna kuna.
 

Pisane vijesti