U Skradinu otvoren dječji vrtić vrijedan 7,4 milijuna kuna

  • Slika /slike/Priopcenja/bay-2126324_1920 (1).jpg
  • Slika
  • Slika

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Šime Mršić je u srijedu, 19. svibnja 2021. godine, u nazočnosti gradonačelnika Grada Skradina Antonija Brajkovića svečano otvorio Dječji vrtić Skradin u Šibensko-kninskoj županiji.

Zahvaljujući odobrenoj stopostotnoj potpori od 7,4 milijuna kuna u okviru Mjere 7 Programa ruralnog razvoja izgrađen je Dječji vrtić Skradin i osiguran predškolski odgoj za čak 70 djece. Rekonstrukcija postojeće građevine i prenamjene u suvremeni dječji vrtić pozitivno će utjecati na podizanje kvalitete života na području Grada Skradina, naročito kroz stvaranje pretpostavki za rast nataliteta i otvaranje novih 7 radnih mjesta.

„Kroz Mjeru 7 iz Programa ruralnog razvoja u Šibensko-kninskoj županiji ugovorili smo 8 vrijednih projekata potpore dječjim vrtićima u vrijednosti većoj od  44 milijuna kuna, upravo kako bi stvorili uvjete za kvalitetan i sadržajan život i podizanje obitelji u manjim, slabije naseljenim, sredinama. Na razini Hrvatske riječ o 200 projekata ulaganja u dječje vrtiće ukupne vrijednosti odobrene potpore nešto veće od milijardu kuna.  Uz brojne druge investicije u poljoprivredu i lokalnu infrastrukturu, kapaciteti i sadržaji za djecu pridonijet će našem strateškom cilju da očuvamo i poboljšamo demografsku sliku hrvatskih ruralnih područja“, izjavio je državni tajnik Mršić povodom otvorenja novog vrtića.    

Do sada je iz Programa ruralnog razvoja u Šibensko-kninskoj županiji ugovoreno potpora u vrijednosti većoj od 393 milijuna kuna, od čega je već isplaćeno više od 250 milijuna kuna. Od toga je u okviru Mjere 7 za temeljne usluge i obnovu sela ugovoren 31 projekt u vrijednosti većoj od 80 milijuna kuna, što uključuje 8 spomenutih ulaganja u dječje vrtiće, jedno ulaganje u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda te 6 ulaganja u građenja nerazvrstanih cesta.

Pisane vijesti