U Ministarstvu poljoprivrede održan sastanak s predstavnicima pivarskog sektora

Slika /slike/Priopcenja/2021_9_24_sastanak.jpg
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s državnim tajnikom Zdravkom Tušekom u petak, 24. rujna 2021. godine, održala sastanak s Udruženjem proizvođača piva, slada i hmelja pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Središnja tema sastanka bila je značaj pivarskog sektora za hrvatsko gospodarstvo te izazovi s kojima se suočava industrija piva na europskoj i svjetskoj razini. 

Predstavnici Udruženja proizvođača piva, slada i hmelja u Ministarstvu poljoprivrede predstavili su svoj tridesetogodišnji rad, višegodišnje napore u promicanje odgovorne konzumacije alkohola i prevenciju maloljetničke konzumacije alkohola te prezentirali Studiju izrađenu u suradnji s Ekonomskim institutom u Zagrebu kojom je ocijenjen utjecaj koji je sektor proizvođača piva ostvario hrvatskom gospodarstvu od 2015. do 2020. godine.

Ministrica Vučković tom je prilikom potvrdila daljnju podršku Ministarstva Udruženju, pohvalila njihov trud i djelovanje te istaknula značaj sektora proizvođača piva koji svojom proizvodnjom, distribucijom, zapošljavanjem i uplatama u Državni proračun uvelike doprinosi hrvatskom gospodarstvu. Naime, pivarska industrija u Hrvatskoj u prosjeku generira 1,7 posto ukupne bruto dodane vrijednosti (4,34 milijarde kuna) ostvarene u RH te pokazuje trendove kontinuiranog rasta, što omogućuje i napredak popratnih gospodarskih grana.  Iako Hrvatska godišnje proizvodi samo 3,4 milijuna hektolitara, sektor izravno zapošljava 1 600 ljudi, dok je ukupno stvorio više od 21 tisuću radnih mjesta.  

Pisane vijesti