U Krapini potpisani ugovori vrijedni 15,8 milijuna kuna

  • Slika /slike/Priopcenja/01-365.jpg
  • Slika
  • Slika
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je u petak, 6. prosinca 2019., u sklopu sjednice Vlade u Krapini petnaest ugovora o financiranju iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske vrijednih 15,8 milijuna kuna, a koje je u ime Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisala ravnateljica Matilda Copić.
Potpisan je jedan ugovor o financiranju u okviru Natječaja za provedbu tipa operacije 4.1.1. "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, jedan ugovor o financiranju u okviru Natječaja za provedbu tipa operacije 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" te trinaest ugovora o financiranju u okviru Natječaja za provedbu tipa operacije 6.3.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava". Novopotpisani projekti najveće vrijednosti su oni korisnika DVD Krapinske Toplice u iznosu 7,4 milijuna kuna te korisnik BIO VET d.o.o. s projektom vrijednim gotovo 7 milijuna kuna.
 
„Nastavljamo s potpisivanjem novih ugovora i sufinanciranjem kvalitetnih projekata ključnih za unapređenje poljoprivrede. Vjerujemo da će ih biti još više, s obzirom da smo prema planu proračuna za 2020. godinu za isplatu potpora u poljoprivredi i ribarstvu kroz EU fondove i državni proračun osigurali 6,2 milijarde kuna što je za gotovo 334 milijuna kuna odnosno 5,7% više u odnosu na tekuću 2019. godinu. To će biti najveći iznos potpore u okviru izravnih plaćanja od 2014. godine do sada.“ istaknula je prilikom uručenja ugovora ministrica Vučković.

Pisane vijesti